tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Meirän sanalistasta

Ajattelin jotta olis ehkä hyvä vähä mainostaa tuota meirän sanalistaa ja valaasta ulukopuolisille lukijoolle (jos joku tänne joskus eksyy) mistä täs koko hommas on aluunperin ollu kysymys. Me kolome eteläpohojalaasta likkaa ruvettihin ensiksi puhumahan eri murresanoosta ja mitä me kuki tierettihin ja käytettihin. Huomattihin jotta meirän käyttämis sanoos ja sanonnois oli palijo yhteestä mutta palijo erojaki. Ruvettihin sitten enemmän tai vähemmän systemaattisesti listaamahan niitä murresanoja mitä kukakin muisti ja voi sanua käyttävänsä tai ainakin tietävänsä mitä se tarkoottaa.

Siitä se sitte lähti etenemähän, lista vain kasvoo kasvamistansa ja me ruvettihin laittamahan niitä oikeen tietokonehelle. Lopuuksi päästihin siihen asti jotta uskallettihin julukaasta meirän sanalista vähä muillekin ja tehtihin tämä ploki.

Sanalista löytyy siis plokin oikiasta lairasta ja siihen on listattu aakkosjärijestykses meirän tuntemat sanat ja niiren merkitykset sekä rasti aina siihen kohtahan minkä sanan kukakin meistä tietää. Samanmoinen lista meillä on myös sanonnoosta.

Motamma mieluhusti vastahan kommenttia listoostamma myös muilta lukijoolta. Äläkää arkaalko, rohkiasti vain!

1 kommentti:

Seinäjoen flikka kirjoitti...

Olipa hyvä, Jalasjärven flikka, notta otit tuan sanalistamma esille. Son ny vähä piilos tualla oikialla, joten ei oo ollenkaan pahitteeksi, notta siitä välillä näissä plokiteksteissä puhutahan.