sunnuntaina, syyskuuta 16, 2007

Mihinkä non karonnu???

Olin kesän aikana havaattevinani, notta Seinäjoelle johtavien teiren varsilla ei olis enää niitä eteläpohojalaasia tervetuloa-toivotuksia. Oikeastansa jo talavella mun miälehen hiipi epäälys, notta kylttejä ei ole, ku juaksin Itikanmäellä kamera kouras pitkin pientarehia sitä yhtä kylttiä ettimäs. Tuumasin notta soli mun omaa noloutta, ku en kylttiä nähäny. Eilen otin oikeen asiakseni, notta kaupunkihin mennessäni vahtasin sitä kyltin paikkaa. Ei ollu. Voisko joku kertua, miksi ne kyltit on viäty pois? Noli niin hauskoja ja niitolis ollu kiva kuvata tähän plokihinki. Jos joku muistaa, voisittako laittaa niitä tekstejä ylähä? Mullei tuu muita miälehe ku Pirätä pirätä, kaupunki näkyy jo! ja sitte pois lähärettäessä Kiva kun kävittä! ja Tulukaa toistekki! Olisko se pirätä-kyltti ollu just Itikanmäellä, mutta olihan niitä kylttejä joka pualella, Ilimajoelta tultaes, Kuartaneen tiän varres, sitte Peräseinäjoelta tultaes, pohojoosen suunnasta tultaes ja niin erelleen.

Varmahan johonain leheres on asiasta aikoonaan kirijootettukin, multon se vaan jääny huamaamaatta. Tärkiää kuulisin, mihinä ne kyltit on ja milloon ne saarahan takaasin.

1 kommentti:

Laihian flikka kirjoitti...

En kyllä tiärä sanua tuahon asiahan mitää ratkaasua mihinkä ne olis karonnu. Erikoosta solis, jos ne pois on viäty. Noli niin mainioota.

Tuli miälehen, jotta Seinäjoella oli kans sellaanen, jotta "täälei tartte orijaalla" tai jotakin sen suuntaasta.

Mitä mä muistan nuasta kyltiistä viimeksi leherestä (Pohojalaasesta) lukeneeni, niin oli jonkun mainosnikkarin arvio pohojalaasista kylttislouganiista. Seinäjoki tais olla aiva kärkisijoolla siinä kisas. Vaasa taas pärjäs huonosti. "Merellinen menestyjä" kuulosti mainosmiähen mielestä aiva sellaaselta entisaikojen ihannoonnilta ja kaiketi vähä liikaa omakehulta.

T:Laihian flikka